5 стъпки – как да продаваш онлайн!

5 стъпки – как да продаваш онлайн!

5 стъпки как да продаваш онлайн!

Вече сме към края на една година, която по нищо не прилича на останалите. Covid19 е една от основните причини живота на много от нас да мине предимно онлайн:  образование, обучения, срещи, магазини. Трябваше да се „движим онлайн“ за да се виждаме, чуваме, купуваме. Днес няма да си говорим за минусите на този период, защото мрежата се пренасити с много негативна информация, днес ще се концентрираме върху ползите или по-скоро как да се възползваме от ситуацията. Без значение какъв бизнес сте, тези няколко съвета ще ви помогнат да преминете онлайн или поне откъде да започнете  и да не загубите своите клиенти,  дори да достигнете до много нови такива!

Стъпка 1 - Създаваме сайт / онлайн магазин

В днешно време може да изберем от много платформи с които да работим и да управляваме лесно – такава например е WooCommerce ( Magento, shopify и др). Можете да използвате един от тези инструменти, за да изградите свой собствен сайт в рамките на неговата инфраструктура. Ако не сте сигурни коя платформа е най-подходяща за вашите нужди можете да се свържите директно с нас за безплатна консултация!
Важните неща за които трябва да помислите са – дизайна на вашия сайт, как ще разположите вашите продукти, правилната структура на сайта и най-вече потребителското преживяване. Поръчването на продукти през сайта трябва да става изключително лесно и в същото време да е удобно за мобилни устройства.

Стъпка 2- Наблегнете на продуктите в сайта

Имате страхотен уебсайт и интересно съдържание, но не забравяйте да откроите вашите продукти в сайта!
Сложете част от най-продаваните/ най-новите продукти в началната страница на сайта!
Можете допълнително да вкарате pop-up съобщение за % намаления за нови потребители на вашия сайта  или както ги наричаме Welcome discount!
Снимките на продуктите изобщо не са за подценяване! Снимките трябва да са с високо качество, красиви, да се виждат добре и през телефона. Описанието на продуктите трябва да е написано правилно, да дава достатъчно информация, но и да не е препълнено с излишни допълнителни епитети.

Стъпка 3- Изградете интересно съдържание в сайта

Стъпка 3  Изградете интересно съдържание в сайта
Не е достатъчно просто да качим нашите продукти, трябва да помислим много добре какво искаме да споделим с клиентите. Разкажете история – как сте започнали, какво сте направили, за кого са вашите продукти. Ако имате възможност за видео вие сте още по-близко до желаната цел!
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Изборът на правилните ключови думи за вашия сайт може да определи как той се откроява в резултатите от търсенето. Съдържанието ви трябва да съвпада с ключовите думи, по които искате да се класирате при търсене от клиента.

Стъпка 4- Оптимизирайте сайта си

Днес всички потребители искат да получават информацията си възможно най-бързо, да закупуват продукти с  2 -3 клика.  Ето защо  оптимизирането на вашия сайт за скорост и производителност е друг важен аспект, за който трябва да се погрижите, когато изграждате своя бизнес онлайн!

Стъпка 5- Рекламирайте в социалните мрежи!

Популяризирането на вашия магазин чрез маркетинг в социални медии, реклами и други канали е идеалният начин да представите магазина си пред потенциалните си клиенти. Важно е добре да помислите за следните неща : : съдържание, графични изображения/ снимков материал, видео, текстове, честота на публикуване, бюджет за реклами, познаваме ли нашата аудитория?

Вземи БЕЗПЛАТНА МАРКЕТИНГ КОНСУЛТАЦИЯ С НАШ ЕКСПЕРТ!

Ако се интересуваш от маркетинг или Ecommerce Последвай ни за повече актуална, полезна и интересна информация!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.